071 402 23 22
Spoedlijn: Toets 1
Nolensstraat 82
2221 CE Katwijk
Openingstijden
08.00 - 17.00 uur

Steeds meer praktijken nodigen hun wat oudere patiënten uit voor een behandelwensengesprek. Dit is een gesprek waarin u met de huisarts kunt bespreken wat u wel en niet zou willen wanneer u in een situatie van ernstige ziekte of misschien wel naderend overlijden terechtkomt.

Gewichtig onderwerp

Veel mensen schrikken wanneer zij worden uitgenodigd. Als u middenin het leven staat, geniet van elke dag en ver uit de buurt blijft van de geraniums, lijkt het misschien een groot en gewichtig onderwerp waar u niet teveel mee bezig wil zijn. Heel begrijpelijk. En toch kan het zeker geen kwaad om er eens over na te denken.

Langetermijneffecten

Bent u zich er bijvoorbeeld van bewust wat een IC-opname op latere leeftijd aan restschade kan opleveren? Weet u wat de langetermijneffecten van beademing en langdurige narcose kunnen zijn? Hoe goed komt een 70-jarige over het algemeen eigenlijk uit een reanimatie? Welke beslissingen wilt u zelf nemen, en welke mag uw familie nemen? Best pittige vragen.

Keuzestress

Tijdens het behandelwensengesprek kunt u zonder verplichting of keuzestress met de huisarts overleggen wat het beste bij u zou passen. Denk er nu vast over na, zodat uw dierbaren er later niet over na hoeven te denken.

©2024 Huisartsenpraktijk van Gent Privacyverklaring

Webontwikkeling: 2nd Chapter